Ambassadører

Operation Julegaveregn har igennem årene haft et tæt samarbejde med flere kendte danskere som Dan Rachlin og Michelle Hviid, som har haft ønsket at støtte den gode sag, ved at hjælpe med at få sat fokus på indsamlingen igennem december måned.

Alle børns favorit, DR’s TV-stjerne Hr Skæg alias Mikkel Lomborg, har igen i år valgt at støtte op omkring Operation Julegaveregn som ambassadør for projektet.

Hr. Skæg og julemanden– “Hr. Skæg er den perfekte ambassadør, for hans fokus flugter fuldstændig med vores: At sørge for, at der er glæde og overskud blandt børn. Han har en helt særlig evne til at forene det priviligerede Danmark med det mindre priviligerede, og han er den samme store personlighed med et enormt overskud, uanset hvilket barn det handler om«, fortæller Julegaveregns kommunikationsansvarlige, Rasmus G. Kristensen.

Før Mikkel Lomborg blev Hr. Skæg, arbejdede han som pædagog blandt udsatte unge. Så han har haft julens skyggesider helt inde under huden.

– “Jeg har stået med de her unge og mærket, hvordan deres mangel på familie har slået ekstra hårdt i julen. Der ligger så mange traditioner dybt indgravet i folkesjælen, og som man bliver udstillet meget på, når man ikke har adgang til dem. Der var virkelig mange af vores unge, der hadede julen, fordi det mindede dem om al smerten – f.eks. ved en juleaften, hvor far eller mor drikker sig megastiv og sætter ild til juletræet. Så jeg forstår, hvor barskt det kan være, og hvor glad man kan blive for at få en julegave fra nogen, der bekymrer sig om én«.

På den institution, jeg arbejdede på, respekterede vi på ingen måde, det beløb, som det offentlige afsætter til julegaver til anbragte børn. Vi fandt midler, hvor vi kunne – også fra institutionens kasse. Vi fandt ud af, hvad de unge ville have, og så skaffede vi det til dem.

Dét tror jeg faktisk, rigtig mange pædagoger gør rundt omkring i Danmark. Nogle gange er det pædagogerne selv, der punger ud, fordi man kan mærke, hvor meget det betyder for børnene at få en julegave. En rigtig julegave. Ikke bare den samme insitutionsindbundne gave, som ham ved siden af også får, og som man allerede kender indholdet af«.

At give en julegave er så kontant og mærkbar en ting.  Man kan jo ikke hjælpe alle. – og det hader jeg. Jeg ville virkelig gerne hjælpe alle unge, der har brug for det. Bare brede armene ud. Derfor har jeg den største respekt for det arbejde, Operation Julegaveregn laver, og jeg elsker, at de gerne vil udvide, så endnu flere børn får glæde af det.

Dan Rachlin og Michelle HviidDan Rachlin, som er far til fire, er gået ind i projektet for at minimere forskelsbehandlingen:

– Hvert år til jul ser jeg mine egne børn vælte sig i julegaver. Vi bruger en hel aften bare på at pakke gaver op, og hvis jeg kan være med til at give børnehjemsbørn en næsten tilsvarende aften og på den måde skabe en balance i regnskabet, så gør jeg det hellere end gerne, fortæller den populære radiovært og vj.
Efter besøg sammen med Julegaveregn på forskellige børnehjem i sensommeren 2011 fortæller han:

– “Efter at have været rundt på et par danske børnehjem, har jeg erfaret hvor meget vores lille ekstra bidrag betyder. Det har kun gjort mig endnu mere opsat på, at opfordre flere danskere til at støtte op omkring Julegaveregn”
Michelle Hviid – kvinden bag det populære koncept Running Dinner – ønsker, at en del af julens overflod skal gives videre til anbragte børn; en gruppe hun selv har haft tæt kontakt med:

– Som barn arbejdede min mor på et børnehjem i Fredensborg, og ofte havde vi nogle af børnene med hjemme hos os for at holde jul. Så jeg har helt fra barnsben været i tæt personlig berøring med børnehjemsbørn, for hvem hverken jul, gaver eller familie og kærlighed er en selvfølge.

Julen er hjerternes fest. Min familie lever i materiel og følelsesmæssig overflod. Vi tager julen og alle traditionerne som en selvfølge. Det giver god mening for mig at være ambassadør for Julegaveregn. Det er vigtigt at vi tager os godt af de børn i Danmark som lever på børnehjem. De har fortjent glæden ved en god juleaften med gode gaver. Derfor støtter jeg “Julegaveregn” og det håber jeg også at du vil gøre. Find glæden ved at give, også selvom du giver til en du ikke kender, fortæller Michelle.

Sådan sikrer vi at pengene fordeles rigtigt
Alle de indsamlede penge,  fordeles til gaveindkøb af FADD – Foreningen af døgn- og dagtilbud for udsatte unge. Gaverne købes af børnenes venner, pædagoger eller af forstanderen på den enkelte institution. På den måde sikrer Julegaveregn, at gaverne vælges med tanke på det enkelte barn.

-”Vi får hvert år så mange rørende tilbagemeldinger, tegninger og takkekort fra anbragte børn. Vi kan se, at denne lille indsats gør en reel forskel på et område, der har været økonomisk trængt igennem længere tid. Derfor beder vi alle med et overskud om at hjælpe os med at vise børnene, at de ikke er glemt.

.