Julegaveregn tildeles Børnesagsprisen 2013

Operation julegaveregn modtog onsdag Børnesagens Fællesråds årlige anerkendelse. Organisationen har i syv år samlet ind til anbragte børn og unge og forsødet julen med gaver til nogle af Danmarks mest udsatte.

Glæden er stor hos den lille støtteorganisation Operation Julegaveregn. Børnesagens Fællesråd har nemlig besluttet at belønne initiativtager David Bastian Møller med årets børnesagspris, der bliver overrakt i forbindelse med organisationens børne- og ungdomspolitiske høring om børnefattigdom onsdag på Christiansborg.

Operation Julegaveregn får prisen for arbejdet med at skabe fokus på anbragte børns vilkår gennem sin årlige juleindsamling og for på denne måde at arbejde imod den sociale polarisering, der opstår som følge af de anbragte børns situation.

”Danmark risikerer at gå i søvne ind i en verden, hvor uligheden bliver så fasttømret, at vores børn vokser op i en tilstand af social apartheid”

udtaler René Skau Grade. Björnsson, formand for Børnesagens Fællesråd og tilføjer:

”Operation Julegaveregn fortjener stor anerkendelse for på en gang at have en enkel og praktisk tilgang til den ulighed, der er så klokkeklar i julen og samtidig formå at bringe de anbragte børns vilkår på dagsordenen for så mange mennesker.”

Operation Julegaveregns mål er at give en ekstra julegave til alle landets anbragte børn på børnehjem og døgninstitutioner og samtidig sætte fokus på børnenes livskvalitet.

David Bastian Møller, initiativtager:

”Den lille glæde kan sommetider gøre en forskel. Vi ved godt, at julegaver ikke løser de anbragte børns problemer, men kan vi glæde børn og mindske forskellen en smule, er det en start. Vores langsigtede mål er at sætte fokus på børnenes vilkår. Det er ikke vigtigt, om der foretages flere eller færre døgnanbringelser – det må blot ikke være resultatet af en økonomisk kalkule.  Det vigtige er, at vores samfund formår at foretage de rigtige anbringelser og på den måde gøre den store forskel”

Operation Julegaveregn samler kontante donationer ind fra virksomheder, fonde og privatpersoner. Pengene går ubeskåret til julegaveindkøb og administreres af FADD – Foreningen af danske døgninstitutioner.

Det er allerede nu muligt at donere til Operation Julegaveregn ved at sende SMS JGR til 1220 – pris 20 kr. alm. SMS-takst eller Gaveregn til 1220 – pris 100 kr. alm. SMS-takst

Børnesagens Fællesråd er en paraplyorganisation, der bl.a. omfatter Børns Vilkår, Red Barnet, FADD, Ungdommens røde kors m.fl. Børnesagsprisen blev indstiftet i 1991 og gik sidste år til Lisbeth Zornig Andersen.

Operation Julegaveregn har i årenes løb sikret julegaver til flere tusinde anbragte børn.